Een eenvoudige manier om in verbinding te blijven met je ware, hogere zelf is het reciteren van de mantra AUM. Vooral in deze tijd is het voor ons nog belangrijker om de verbinding met jezelf niet te verliezen. 

AUM Healing is duizenden jaren oud, afkomstig uit een tijd toen mensen meer waren afgestemd op de hogere Wijsheid en een leven in harmonie met het Universum.

De Rishis van vroeger (de oude Wijzen) gebruikten de krachtige oer-vibratie van de klank AUM ter genezing van de Mensheid, en van allerlei soorten onbalans in zowel Mens als Natuur.

AUM of OM  wordt ook geplaatst aan het begin van de meeste mantra’s en het komt veel voor in de vedische (Indiase) geschriften. Het is de krachtigste mantra die er is, het is de oerklank die jou verbindt met je ware Zelf. Het wordt beschouwd als de gemanifesteerde klank van het Goddelijke (het Universum) en heeft een krachtige invloed op de menselijke geest.

Door het reciteren van de mantra AUM zal de vibratie van de klanken elke cel in ons lichaam harmoniseren.

In de geschriften wordt Om ook wel geschreven als AUM waarbij elke letter een eigen mantra is.

  • A: resonerend is (AAaahh…) de meest open en diepe keelklank. Dit is het stadium van menselijk bewustzijn en het staat voor het ontwaken op aards of materieel niveau.
  • U: resonerend is (UUuuhh…) de klank die het meest voor in de mond ligt; de geschreven U wordt uitgesproken als “oe”. Dit is het stadium van droombewustzijn (denken, voelen, wensen, willen).
  • M: resonerend is (MMmmmm…) de sluiting van de mond. Dit is het stadium van diepe slaap-bewustzijn ofwel de ondefinieerbare eenheid der dingen.   

Het gaat voor nu te ver om allerlei theoretische en filosofische achtergrondinformatie over de mantra AUM te geven. Als je hierin interesse hebt dan kan ik je het volgende boek aanbevelen: Het mysterie van het Zelf – Upanishaden – Dr.W.H. van Vledder(Hoofdstuk V over meditatie en hoofdstuk XI over bewustwording).

AUM als geheel staat voor de beleving van het oneindige, het kosmisch bewustzijn.  (Bron:Wikepedia)

Mijn persoonlijke ervaring met de mantra AUM

Vanuit mijn achtergrond heb ik veel ervaring met deze mantra. Vanaf mijn kinderjaren zing ik mantra’s en devotionele liederen altijd luidkeels mee. Echter ik ben deze mantra pas echt gaan waarderen en voelen tijdens mijn vierjarige opleiding tot Raja Yoga docent en mijn Yogareizen door India. Sindsdien is het voor mij een waardevolle tool om bewust een snelle verbinding met mezelf te maken. Heel handig als je agenda overloopt,om de rust in jezelf te vinden.

Om Shanti Shanti Shanti (Vrede in jezelf, met je omgeving en voor heel de wereld)

Tip

Vooral in deze Coronacrisistijd is het heel belangrijk om de verbinding met jezelf niet te verliezen. Probeer deze eenvoudig mantra elke dag meerdere keren te reciteren en kijk wat het effect is op jou en op je verbinding met je omgeving. Ik ben benieuwd.

Deze mantra is ook onderdeel van mijn gratis 3-delige videoserie. Vraag dit gerust aan voor extra begeleiding.

Kom dichter bij jezelf met m’n gratis Flow video-serie.