Over mij

Asha Toerab – Yoga Nidra Coach

Op een zondagochtend in het jaar 1968 ben ik in Suriname geboren. Vanaf 1971 woon ik in Nederland en mijn voorouders komen uit India. Vanaf jongs af aan ben ik geïnteresseerd in zingeving en het hogere. Voor mij was het heel normaal om met God, of het universum/kosmos te communiceren op mijn manier. Als kind keek ik dan naar de zon, maan en sterren.

Van huis uit heb ik het katholieke geloof, de Islam en het Hindoeïsme meegekregen en ervaren dat God liefde is. Thuis zijn wij altijd vrijgelaten in onze keuzes en Godsbeleving. Ik ben mijn ouders dankbaar voor deze basis. De essentie voor mij is dat je een goed mens probeert te zijn en dat je een ieder op je pad met liefde en respect benaderd, religie en systemen zijn hier ondergeschikt aan.

Mijn transformatie

Het heeft even geduurd dat ik voor mezelf kon erkennen dat ik in een burnout heb gezeten. Vanaf de C-periode, het thuiswerken, herstellen van twee operaties, mijn prana-proces, mantelzorg voor mijn moeder, mijn pleasegedrag naar anderen…ik wilde teveel ballen alleen in de lucht houden.

2022 was het jaar van diepgaande transformaties

Ik verkocht mijn huis en beëindigde mijn baan in loondienst.

Vervolgens ben ik op reis gegaan. Eerst naar mijn geboorteland Suriname en hierna naar Bali.

Ik heb me vooral gerealiseerd dat ik me de afgelopen jaren heel veel heb laten afleiden en ik heb het inzicht gekregen dat ik eigenlijk helemaal niet zo geduldig en liefdevol ben, niet voor mezelf, en soms ook niet voor anderen.

Ik ben mij nog bewuster geworden van mijn beperkende overtuigingen en patronen.

Maar dat was niet het enige inzicht…

Zo heb ik ook geleerd:

  • dat ik er volledig mag zijn, zowel met mijn positieve als mijn ‘negatieve’ kanten, want dat is balans
  • dat ik het vaak heel ingewikkeld kan maken voor mezelf en hierdoor teveel in mijn hoofd vastzit
  • dat alle religieuze stromingen mij verder van mezelf hebben gebracht en dat ik ook dit mag loslaten en niet nodig heb
  • dat het het belangrijkste is om ons weer te verbinden met ons eigen innerlijk licht

  Tijdens het reizen was de Yoga en in het bijzonder de Yoga Nidra een belangrijke rode draad en rustmoment voor mij, elke keer weer.  Het was duidelijk niet voor niets geweest dat ik, naast mijn werkzaamheden in loondienst, al ruim 10 jaar ervaring had in het geven van Yoga lessen en persoonlijke trajecten.

  Vooral de Yoga Nidra bracht me dichter bij mezelf, het pure en eenvoudige pad naar binnen. Terug naar mijn essentie.

  In 2023 heb ik mijn onderneming gereset en ben ik opnieuw gestart. Maar nu voor 100%, zonder een baan in loondienst ernaast en met nog meer levenservaring en levensenergie. Al mijn kennis en ervaringen komen samen in mijn huidige aanbod en persoonlijke begeleiding.

  Durf jij op jezelf te vertrouwen?

  Ik begeleid je met alle liefde op jouw unieke reis richting je ware zelf, jouw verbinding met je essentie.

  Het is tijd.

  Flow Levensenergie - Kvk nr 88948250  - Copyright 2024
  Website gemaakt door Webbouwen aan de keukentafel